Телефон

0885350557

Email

antoniyaatanasova@gmail.com

Работно време

Пон-Пет: 10:00 - 19:00

Казвам се Антония Минева. С Боуен се запознах като пациент през 2017та година, когато ми предстоеше операция за премахване на ендометриозна киста. Желанието ми да се подложа на такава операция беше изключително малко, тъй като бях наясно, че в много голям процент от случаите при оперативно отстраняване на този тип кисти, има рецидиви. Търсех алтернатива и така попаднах на Боуен терапията.
Няколко процедури по-късно контролният ехограф показа, че кистата се е резорбирала, за огромна изненада на лекуващият ми лекар.
Прочетох различни материали за механизма на въздействие на Боуен върху тялото и това запали интереса ми, а любопитството ме поведе по пътя на Боуен терапията.
Дипломирах се през 2020, но обучението ми продължава с пълна сила, защото изучаването на човешкото тяло е нещо, което никога не свършва. Винаги има и още, и още, и още.
На първата лекция преподавателят започна с едно изречение, което сега зная, че е било истина: „Боуен терапията ще промени живота ви!“
Прав беше, Боуен не само промени моя живот, но и живота на много от хората, с които се срещам в кабинета.
Удовлетворението от работата ми е огромно, а това, че сутрин ставам с желание да се срещна с пациентите си, е доказателство, че съм намерила своето призвание.

Интересът ми към холистичните терапевтични методи ме срещна и с Юмейхо и масажите.
Тъй като всяко тяло има различни нужди, това ми дава възможност да избера най-подходящата терапия за всеки човек прекрачил прага на кабинета.

В момента изучавам методите на Приложната кинезиология – наука за диагностициране, която много ми помага в диагностиката на проблема и подбора на Боуен процедурите за всеки конкретен случай, защото всяко тяло е различно и подходът към всеки човек е изключително специфичен. Ако една процедура може да помогне при болки в кръста при един човек, това не означава, че същата процедура би помогнала за друг човек със същия симптом. В работата си търся първопричината за дадено оплакване, а не работя върху симптомите, които често са далеч от мястото в тялото, което е излязло от баланс. 

Боуен терапията е нещото, което ми даде усещане за смисъл и всичко, което научавам по пътя си на терапевт, подрежда все по-добре пъзела на съвършеното човешко тяло.