Телефон

0885350557

Email

antoniyaatanasova@gmail.com

Работно време

Пон-Пет: 10:00 - 19:00

Рейки, от японски език (霊気) е духовно-енергийна практика, разработена от Микао Усуи през 1922 година.
Старинната практика за възстановяване и поддържане на баланса в тялото посредством въздействие чрез полагане на дланите върху тялото на болен човек е известна в Япония още по времето на Буда, но Микао Усуи я прави достъпна и за света през 19ти век.

Той е японски будист, който открива, че усеща и може да борави с енергията, която преминава през тялото му, след като прекарва 21 дни в планината Курама, в уединение за пост, молитва и медитация. През пролетта на 1922 г. Усуи се премества в Токио и основава организацията Usui Reiki Ryoho Gakkai. Дълго време той събира и адаптира древната мъдрост на японските етични, духовни и лечителски традиции. Неговите пет принципа, по-късно се превръщат в Петте принципа на Рейки:

  • Точно днес, не се гневи.
  • Точно днес, не се тревожи.
  • Уважавай родителите си, учителите си и по-възрастните.
  • Изкарвай прехраната си честно.
  • Бъди благодарен за всичко.

Усуи умира само 4 години по-късно, но до тогава е успял да обучи повече от 2000 ученици, а последователите му днес са пръснати по целия свят.

Рейки е универсалната жизнена енергия, която може да бъде използвана с лечебен ефект на физическо, ментално, емоционално и духовно ниво. Рейки лечителя използва ръцете си, като ги поставя на различни места (енергийните центрове) по тялото на получаващия. Усещането може да бъде за топлина или прилив на енергия в дадената зона. Цялостно чувство по време на рейки сесия е за релаксиране на физическо ниво, спокойствие, мир и любов.
Рейки възстановява вътрешния енергиен поток и активира процесите на обновление в тялото.