Телефон

0885350557

Email

antoniyaatanasova@gmail.com

Работно време

Пон-Пет: 10:00 - 19:00

  • Какво влияе най-силно върху лицето ни? 

Всичките ни чувства и най-вече грижите, страховете, разочарованията, раздразненията, мъката, задържани в мислите, ни носят напрежение и оставят своя  отпечатък върху лицето под формата на линии и бръчки. Когато мускулите на лицето дълго време „показват“ какво чувстваме, те губят своята еластичност и тонус. А какво можем да направим за лицето си, за да върнем неговия сияен и спокоен вид? 

Реджуванс техниката възстановява естествената жизненост на лицето. 

  • Какво представлява техниката? 

Реджуванс е мануален метод за терапия на лицето, който е основан на техниката Ролфинг – посредством няколко типа специфични движения освобождава съединителната тъкан и мускулните блокажи на лицето, генерирани от мускулните контракции, свързани с характерността на лицевите изражения на всеки човек.

Техниката въздейства на три нива:

1. съединителна тъкан

2. мускули

3. енергийни меридиани

  1. съединителната тъкан – изградена от колаген, еластин и междуклетъчно вещество – не можем да влияем на броя на колагеновите и еластиновите влакна, но можем да повлияем на тяхната подвижност, и на степента на хидратация на междуклетъчното вещество, а от там и на притока на кислород и хранителни вещества до влакната.
  2. мускули – мускулите на лицето са в режим на постоянна работа, вършейки две функции – изразяват емоциите ни и участват в отварянето/затварянето на очите и устата – мимическите мускули, и участват в говоренето и храненето – дъвкателни мускули. През повечето време те са в състояние на контракция (стегнати) – съответно недобре снабдени с кислород и не елиминиращи токсините достатъчно ефективно. Реджуванс масажът освобождава мускулното напрежение и мускулите възвръщат своята гъвкавост и тонус. Лицето подобрява симетрията си, защото мускулите уеднаквяват работата от двете страни на лицето.
  3. енергийни меридиани – според традиционната китайска медицина не можем да отделим тялото от ума, ето защо взаимковръзката ум-тяло е двупосочна. Всеки меридиан е не само отговорен за нормалното функциониране на тялото, но също може да повлияе на съответните чувства. Например меридианът на бъбрека може да повлияе волята и импулсивния страх, а едновременно с това влияе на водния и алкално-киселинния баланс на тялото. По време на Реджуванс масажа се стимулират точки от следните меридиани: дебело черво, стомах, далак, сърце, тънко черво, пикочен мехур, бъбрек, жлъчен мехур, черен дроб. Като по този начин повлиява не само върху лицето, но и върху ума и общото състояние на тялото.